Kirjailijakuvia-dokumentit

Kirjailijakuvia: Eeva Kilpi

Aikuisen naisen ajatuksien ja tunteiden tulkitsija.
Eeva Kilpi

Eeva Kilpi (s. 1928) on laajassa tuotannossaan käsitellyt kolmea keskeistä teemaa: evakkokarjalaisuutta, ihmissuhteita ja luontoa. Kilpi tunnetaan aikuisen naisen tunteiden ja ajatusten tulkitsijana; monissa Kilven teoksissa päähenkilönä on aikuinen, yksinäinen nainen.

Kilpi on uransa aikana ollut aktiivinen erilaisissa järjestöissä ja toiminut sananvapausjärjestö Suomen PENin puheenjohtajana ja ollut Suomen Kirjailijaliiton johtokunnan jäsen. Kilpi on pitänyt tiukasti kiinni poliittisesta sitoutumattomuudestaan ja kertookin Kirjailijakuvia-dokumentissa, miten 1970-luvulla kirjailijalta suorastaan vaadittiin poliittisen kannan valitsemista.

Dokumentissa Kilpi puhuu laajasti tuotannostaan ja sen vaikuttimista, mm. lapsuutensa Karjalasta ja itselleen tärkeistä kirjailijoista. Kilpi kuvaa oivaltavasti sitä, miten fyysinen suhde kirjoitusvälineeseen on tärkeä: etäisyys ajatuksen ja paperin välillä on lyhimmillään, kun käyttää kirjoituskonetta tai lyijykynää. Dokumentissa Kilpeä haastattelee kirjailija Jarkko Laine.

Tietoa dokumentista

Kieli: suomi
Kesto: 38:44
Tuotantovuosi: 2002
Haastattelija: Jarkko Laine
Ohjaaja: Anders Engström
Tuotantoyhtiö: Ab Anders Engström Productions Oy
Tuottaja: Päivi Liedes